Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Panasonic PT-RQ35K og PT-RZ34K
Oktober 2020
Det er verdens mindste
og letteste superprojektor
De to nyeste modeller i Panasonics serie af 3-chip DLP-laserprojektorer kommer på markedet til december. Det er en 4k- og en WUXGA-projektor, der bl.a. udmærker sig ved at være verdens mindste og letteste med lysstyrke 30.500 lumen. Underoverskrift: Panasonic PT-RQ35K og PT-RZ34K

Målgruppen er museer, udstillinger, forlystelsesparker og større begivenheder. Men projektorernes driftsikkerhed og lave støjniveau gør dem også velegnede til brug ved konferencer og i auditorier. Forudsætningen er dog, at man er parat til at betale et sted mellem 500.000 og 750.000 kr for den nye superprojektor.

Øgede brugerbehov

– Vi oplever for tiden en ændring i brugernes ønsker og behov, siger Hartmut Kulessa, europæisk marketingchef hos Panasonic Business.

– For eksempel skal museer og udstillinger præstere stadigt større og mere storslåede attraktioner for at få besøgende til at vende tilbage, og her spiller indlevende digitale oplevelser en væsentlig rolle. Med høj billedkvalitet, udvidet farveskala, et kompakt design og forenklet håndtering er vores PT-RQ35K-serie af projektorer gode til at skabe storslåede oplevelser...

Billedkvalitet og pålidelighed

Kombinationen af høj lysstyrke, 4K-opløsning med Quad Pixel Drive (3840 x 2400 pixels; 4K/16:10) og en helt ny laserlyskilde løfter billedkvaliteten til et nyt niveau. Den nye lysenhed med røde og blå lasere udvider farveområdet til 114% af, hvad forgængeren RQ32K er i stand til. Og den ekstra farvekvalitet opretholdes gennem hele projektorens levetid.

Levetiden er også ekstraordinært god, idet RQ35K serien leverer 20.000 timers vedligeholdelsesfri drift. Til sammenligning skal en traditionel projektor have skiftet lampe efter måske 1.500 eller 4.000 timers projektion. Derudover er de nye laserprojektorer udstyret med Panasonics Failover Circuitry-teknologi, hvilket betyder, at projektionen fortsætter med minimal lysreduktion, hvis enkelte laserdioder ophører med at fungere.

Efter de 20.000 timer vil lysstyrken være faldet med ca. 50%, afhængigt af miljø og brugsforhold. Andre dele end lyskilden kan kræve udskiftning inden 20.000 timer, og det anbefales at kontrollere disse enheder på dette tidspunkt.

Let at transportere og montere

På trods af den store lysstyrke så er RQ35K-serien verdens mindste og letteste projektorserie i sin klasse. De nye projektorer er 40% mindre end RQ32K-projektoren, så de kan let transporteres, stables og installeres af to personer.

Når projektorerne er på plads, har de en række smarte funktioner, som letter installationen. For eksempel er det muligt at foretage indstillinger via en app eller browser, uden at projektorerne er tændt.

Derudover får man stor fleksibilitet, fordi projektorserien er fuldt kompatibel med ikke mindre end 18 Panasonic objektiver – inklusive en banebrydende Fisheye-linse til kuppelprojektion, en ny Ultra-Short-Throw-linse (0.370: 1, WUXGA) og en Short-Throw Zoom-linse (0.645-0.850:1, WUXGA) med nul forskydning.

De to nye projektorer kommer på markedet til december. Prisen for Panasonic PT-RQ35K er endnu ikke fastlagt, men den kommer til at lande mellem 500.000 og 750.000 kr, afhængigt af hvilket projekt den skal indgå i.

Gå tilbage


Panasonics nye superprojektorer retter sig mod museer, udstillinger, forlystelsesparker og større begivenheder. Men deres driftsikkerhed og lave støjniveau gør dem også velegnede til brug ved konferencer og i auditorier. Prisniveauet er 500-750.000 kr.
Klik for større billede

Projektorserien er fuldt kompatibel med ikke mindre end 18 Panasonic objektiver – inklusive en banebrydende Fisheye-linse til kuppelprojektion, en ny Ultra-Short-Throw-linse (0.370: 1, WUXGA) og en Short-Throw Zoom-linse (0.645-0.850:1, WUXGA) med nul forskydning.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg