Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Nekrolog
November 2020
Han var en hovedkraft
i Videoværkstedet
Radio- og tv-tekniker Bo Terp (f. 1963), som boede i Hammelev ved Haderslev, er død af kræftsygdom efter længere tids uhelbredelig sygdom.


Hans Vilhelm Bang

I begyndelsen af 1990'erne blev Bo Terp ansat som tekniker på Det Danske Videoværksted, Haderslev, under det Danske Filminstitut. Og det blev starten på et spændende og udbytterigt samarbejde for værkstedet, dets personale, brugere og andre involverede i det daglige arbejde.

Hans videoarbejde og kendskab til produktionsteknik voksede hurtigt sammen med hans interesse for film- og videoproduktion, og det kom til at betyde meget for udviklingen af DDV og dets mangeartede brugere fra hele landet. Hans innovative løsninger i mange af de produktioner, der blev udført med støtte fra værkstedet, og hans evner til at finde på kom også til at betyde en nem overgang fra analog produktion til digitale produktionsformer.

At Det Danske Videoværksted havde ham som ansat betød blandt meget andet, at vi kunne etablere en Mediabus, som kunne være opsøgende i forhold til børn, unge og andre, og den nåede at besøge Litauen, Mecklenburg-Vorpomeren, Skåne, Slesvig-Holsten, Odense og København m.fl.

Et hjælpsomt væsen

Bo Terp havde et imødekommende, hjælpsomt væsen, som til enhver tid var parat til at finde veje til, ofte utraditionelle, løsninger på produktionsproblemer – helt i flugt med værkstedets holdning.

Værkstedets komplicerede flytning fra Lembckesvej til Laurids Skausgade (det tidl. Tvsyd-hus) skabte nye muligheder og kaldte igen på Bo Terps hittepåsomhed.

Det internationale samarbejde og co-produktioner fik i Bos tid et løft, særligt i relation til tysktalende områder, fra de nærmeste naboer til det tysksprogede Tyrol. Det blev til mange spændende og grænseoverskridende projekter, såvel indholdsmæssigt som geografisk. Heldigvis er nogle af produktionerne i dag på Haderslev Historiske arkiv. Og de kan ses i Læsesalen på byens kulturhus Bispen.

Han fortsatte i Medietek

Ved værkstedets nedlæggelse i de tidlige 2000'er blev han gået af den daværende ledelse, men han fortsatte med at bruge sine evner i firmaet Medietek i Århus, som en skattet serviceteknikker og vejleder i brug og køb af produktionsudstyr. Sådan mødte jeg ham igen, da jeg som underviser på Medievidenskab, SDU, skulle forestå indkøb af nyt produktionsgrej til de studerende på faget. Og det faldt selvfølgelig godt ud.

Bo Terp blev 57 år. Æret være han minde. Og gode tanker til hans efterlevende familie.

Mindeteksten om Bo Terp er skrevet af Hans Vilhelm Bang, leder af Det Danske Videoværksted 1977-2003.

Gå tilbage


Bo Terp spillede en afgørende rolle som tekniker i opbygningen og driften af Det Danske Videoværksted i Haderslev, under det Danske Filminstitut.
Klik for større billede

Bo Terp – i rød skjorte - foto fra hans tid på Det Danske Videoværksted, i samtale med Bjørn Stephensen i værkstedets arkiv 2002 (foto Torben Rebild).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg