Untitled Page
Om mennesker, medier, kreativitet og teknik i AV-branchen
1982 - 2021
Artikler Kontakt
Gå tilbage

Mercy Ships Danmark
November 2020
Fattige afrikanere
skal have gratis hjælp
Randi Mondorf fra Venstre skal udstikke kursen for Mercy Ships Danmark, der giver gratis lægehjælp i Vestafrika via civile hospitalsskibe. Hun kommer med solid erfaring som politisk aktiv – herunder et stærkt netværk og adskillige bestyrelsesposter.

Via civile hospitalsskibe leverer Mercy Ships gratis sundhedsydelser af høj kvalitet, samt kapacitetsopbygning og bæredygtig udvikling til fattige i udviklingslande.

Mercy Ships blev grundlagt i 1978, og siden da har organisationen arbejdet i mere end 55 udviklingslande, hvor man har leveret tjenester til en værdi af mere end 1,7 mia dollars og hjulpet mere end 2,8 millioner mennesker.

Mercy Ships Danmark er en kristen NGO, der giver gratis sundhedsydelser, kapacitetsopbygning og bæredygtig udvikling til fattige i Vestafrika.

Ny dansk bestyrelsesformand

Det er en yderst erfaren kvinde, der nu overtager formandsposten i Mercy Ships Danmark.

Siden 2010 har Randi Mondorf været medlem af kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune og indtaget formandsposten for Teknik- og Miljøudvalget, Børne- og Skoleudvalget og aktuelt Erhvervsudvalget. Derudover sidder hun med i Regionsrådet og er bestyrelsesmedlem i erhvervsuddannelsen FGU Nordsjælland.

Gennem sit arbejdsliv har Randi Mondorf været engageret i forskelligt bestyrelsesarbejde. I en årrække har hun arbejdet i flybranchen og hun har et stærkt netværk i dansk erhvervsliv.

Den røde tråd

– Den røde tråd i mine bestyrelsesposter har været børn og unges vilkår, siger Randi Mondorf. – Da jeg blev forælder til et vuggestuebarn kunne jeg se, at der var nogle ting, jeg ville være med til ændre. Dét engagement og lysten til at være med til at skabe gode rammer forsatte i børnehave og skole, hvor jeg også var med i bestyrelsesarbejdet.

– Det førte til, at jeg blev opfordret til at engagere mig i det lokalpolitiske arbejde for Venstre. Og jeg tog mod udfordringen, for jeg vil gerne være med til at påvirke samfundets udvikling og hverdagen omkring os...

Et nyt område

Med formandsposten i Mercy Ships Danmark begiver Randi Mondorf sig ind på et nyt område:

– Jeg kendte slet ikke til Mercy Ships, før jeg stødte på foreningen gennem en bekendt. Men der gik ikke lang tid, før jeg blev meget begejstret for organisationens sag.

– Mercy Ships' arbejde med gratis lægehjælp og operationer, det forandrer livet for nogle af verdens fattigste, der ellers ikke ville have nogle steder at gå hen. Det er intet mindre end enestående!

Den største udfordring

– Som jeg ser det, er Mercy Ships Danmarks største og mest håndgribelige udfordring lige nu at få et bredere fundament i vores sponsorer. Vi har en stærk sag, som jeg er sikker på kan engagere endnu flere. Det må derfor være muligt at supplere vores nuværende sponsorer med nye.

– Jeg ser Mercy Ships som en dansk forening, der er startet og drevet af stærke ildsjæle, og som nu står overfor at skulle tage det næste udviklingstrin for at blive en større og mere professionel organisation.

– Jeg glæder mig til at få Mercy Ships endnu mere ind under huden og til på et tidspunkt kunne rejse til Vestafrika, være med om bord og møde dem det handler om – nemlig den frivillige besætning og patienterne.

Gå tilbage


Billed-navn: \ For Randi Mondorf er det at have udsyn mod verden og blik for andre kulturers vilkår absolut ikke en ny interesse. Hun har siden 2014 arbejdet for Europarådet, bl.a. som valgobservatør i en række østeuropæiske lande.
Klik for større billede

Fakta om Mercy Ships

Via civile hospitalsskibe leverer Mercy Ships gratis sundhedsydelser af høj kvalitet, kapacitetsopbygning og bæredygtig udvikling til fattige i udviklingslande.

 • Siden Mercy Ships blev grundlagt i 1978 har organisationen arbejdet i mere end 55 udviklingslande, hvor man har leveret tjenester til en værdi af mere end 1,7 mia dollars og hjulpet mere end 2,8 millioner mennesker.
 • Hospitalsskibene bemandes hvert år af ca. 1200 volontører fra flere end 60 lande. Det er fagfolk som kirurger, tandlæger, sygeplejersker, undervisere i sundhed, lærere, kokke, søfolk, ingeniører og agronomer.
 • Via 16 lande-kontorer og organisationens Africa-kontor arbejder Mercy Ships for både at forbedre enkeltpersoners liv og hjælpe hele nationer.
 • Yderligere information på www.mercyships.dk.

  Fakta om Randi Mondorf

 • Er født 1961 i Skagen, opvokset i Hillerød, har været bosat i England og Schweiz, bor i dag i Holte med sin 19-årige datter. Har derudover en søn på 29 år og en datter på 27 år.
 • Uddannet Cand. Merc, har en master i ledelsesudvikling og har taget en bestyrelsesuddannelse på Copenhagen Business School.
 • Ansættelser: SAS Airlines, Hafnia Forsikring, undervisningsassistent på CBS mm.
 • Politiske poster: Valgt ind i Rudersdal kommunalbestyrelse i 2010, tidl. formand for Teknik- og Miljøudvalget, Børne- og Skoleudvalget, i dag formand for Erhvervsudvalget siden 2013. Medlem af Regionsrådet i Region Hovedstaden, medlem af Forretningsudvalget.
 • Tillidshverv: Europarådet, Monitoring Committee, FGU Nordsjælland, Holte Fjernvarme, Nærum Gymnasium, Rudersdal Forsyning, Gl. Holtegaard-Bredafonden.


 • > Privacy
  > Cookies