Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Ny infrastruktur
Onsdag den 19. august 2020
3 vil tilbyde
maste-service
til andre firmaer
Teleselskabet 3 reorganiserer sin virksomhedsstruktur, så ejerskab og håndtering af sendemasterne rykkes over i det nye søsterselskab HI3G Networks. På den baggrund vil 3 gøre etablering og servicering af master til et selvstændigt forretningsområde.

HI3G Networks har overtaget ejerskabet af teleselskabet 3's sendemaster og tilhørende udstyr. HI3G Networks er et nyt søsterselskab, som fremover skal infrastruktur-servicere teleselskabet 3 plus andre spillere på markedet. Helt konkret betyder reorganiseringen, at 1275 af 3's mastepositioner, samt masternes elinstallationer, teknikhuse og kølesystemer bliver rykket over i søsterselskabet, som fremover skal håndtere og drive en selvstændig forretning på dette område.

– Vi laver denne reorganisering for at fokusere mere på, hvordan vi bedst kan optimere og kapitalisere på vores infrastruktur, siger Morten Christiansen, der er CEO for 3 i Skandinavien. – Ligesom i mange andre lande er der i Danmark ved at danne sig et selvstændigt marked for etablering og servicering af master, og vi mener, at vi kan blive skarpere på dette område ved at dedikere indsatsen i en selvstændig organisation.

Erfarent team i spidsen

3's Site Engineering afdeling har tidligere stået for at etablere og servicere 3's master. Denne afdeling er rykket med over i HI3G Networks. I spidsen for det nye selskab står Morten Ekebjærg Petersen, der kommer fra en stilling som Head of Divisional Controlling hos 3 og som tidligere har bestredet flere andre poster i 3's finansafdeling.

– Jeg glæder mig til at udnytte det potentiale, der ligger i at gøre vores master til en selvstændig forretning, siger han. – Jeg tager et dygtigt team med mig fra 3, og vi kommer fra start med en god mængde ordrer fra 3 på nye master, der skal etableres. Vi ser også flere muligheder i at udvide forretningen ved f.eks. at tilbyde andre virksomheder plads i vores eksisterende master og øvrige infrastruktur.

Fakta om 3's reorganisering

 • Det er en plan for opspaltning af HI3G Danmark med henblik på at udskille selskabets master i søsterselskabet HI3G Networks.
 • Planen blev offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen den 28. maj 2020.
 • HI3G Networks overtager HI3G Danmarks passive infrastruktur i form af master, bærerør, batteri-backup, elinstallationer, teknikhuse og kølesystemer ved masterne.
 • Gruppen af medarbejdere, som har håndteret HI3G's passive infrastruktur, flytter med over i det nye selskab.
 • HI3G Networks bliver et søsterselskab til HI3G Danmark med tilsvarende ejerforhold.

  Yderligere information på www.hi3gnetworks.dk.

  Fakta om Morten Ekebjærg Petersen

  Direktøren for HI3G Networks, Morten Ekebjærg Petersen, er 44 år og har arbejdet hos 3 i 15 år.

  Han startede som regnskabsassistent i 2005 og har siden da været med til at udvikle 3's finansafdeling i jobs som teamleder og manager – først i regnskabsafdelingen og siden hen i Business Controlling. De seneste to år har han været Head of Divisional Controlling med ansvaret for at bidrage til de kommercielle enheders optimering af resultater.

  Han bor i Tårnby, er gift med Cecilia og har to døtre.

  Fakta om 3

 • 3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk.
 • 3's kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark.
 • Med et tilbud om fri roaming i 66 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere.
 • 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige.
 • 3 ejes af CK Hutchison Holdings Limited (60%) og Investor AB (40%).

  Yderligere information om 3 Group på www.three.com.

  Yderligere information om 3 på www.3.dk.


  Gå tilbage

 • – Jeg tager et dygtigt team med mig fra 3, siger Morten Ekebjærg Petersen, – og vi kommer fra start med en god mængde ordrer fra 3 på nye master, der skal etableres. Vi ser også flere muligheder i at udvide forretningen ved f.eks. at tilbyde andre virksomheder plads i vores eksisterende master og øvrige infrastruktur. Klik for større billede

  HI3G Networks har overtaget ejerskabet af teleselskabet 3's sendemaster og tilhørende udstyr. HI3G Networks er et nyt søsterselskab, som fremover skal infrastruktur-servicere teleselskabet 3 plus andre spillere på markedet. Klik for større billede

  > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg
  Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg