Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Emmy Awards 2020
Mandag den 21. september 2020
Danmark fik prisen
for bedste dokumentar
Den dansk-syrisk producerede dokumentarfilm "The Cave" har modtaget en Emmy for bedste dokumentar under Emmy Awards 2020, der blev uddelt natten til søndag.

Nattens internationale hæder var den anden Emmy til "The Cave", for filmens tre syriske fotografer fik allerede tidligere på ugen en pris for deres indsats.

– Vi har været på en lang rejse med denne film, som er blevet til under svære forhold, siger Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær fra Danish Documentary Production A/S i en pressemeddelelse. – Men med denne Emmy står vi ved en betydningsfuld milepæl, og vi er lykkelige for at have fået chancen for at bringe denne vigtige historie ud i hele verden

"The Cave" var nomineret til i alt fire Emmy'er for Bedste Dokumentarfilm, Bedste Fotografering til en dokumentarfilm, Bedste Instruktør bag en dokumentar og Bedste Manuskript til en dokumentar.

Tidligere i år modtog "The Cave" Robertprisen for Bedste Dokumentar, og den var desuden nomineret til en Oscar, men det blev dog ikke til mere...

400.000 mennesker

"The Cave" er beretningen fra en forstad til den syriske hovedstad Damaskus, hvor omkring 400.000 mennesker fanget mellem luftbombardementer, som udgør en konstant trussel. Under jorden arbejder en håndfuld læger og sygeplejersker på at komme den nødlidende befolkning til undsætning.

Filmen følger den unge kvindelige læge, Amani, som både skal lede og administrere hospitalet, operere og trøste under de nådesløse angreb – og samtidig kæmpe imod den herskende opfattelse af kvinders ret.

Humanistiske filmskabere

– "The Cave" er en fortælling om en krig, som snart har varet i ti år, siger Kirstine Barfod. – Forhåbentlig kan vi med denne film hjælpe med at få syrernes sag bredt ud i verden. Vi er humanistiske filmskabere, selv om vi laver film til en underholdningsbranche. Det, vi dokumenterer, skal skabe bevis for den krigsforbrydelse, som foregår i Syrien.

Producerne er dem, der står for gennemførelsen af produktionen, både økonomisk og ansvarligt. I dette tilfælde betyder det, at de har stået for at sikre de medvirkendes sikkerhed i en krigszone. Derudover har producenterne blandt andet stået for at sikre udbredelsen og finansieringen af dokumentaren via TV2, National Geographic og flere andre.

HBO Nordics vandt 34 priser

Ved dette års Emmy-uddeling indkasserede Watchmen intet mindre end 11 priser, herunder prisen for bedste miniserie og prisen for bedste kvindelige hovedrolle i en miniserie – den gik til Regina King. Men der var også stor hæder til HBO-dramaserien Succession, der endte med at få syv priser: Herunder prisen for bedste dramaserie og prisen for bedste mandlige hovedrolle i en dramaserie – den gik til Jeremy Strong.

Zendaya (Euphoria) løb med prisen for bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie. Hun er den yngste kvinde nogensinde der har modtaget denne pris.

Også i miniserie-kategorien var der priser til henholdsvis Mark Ruffalo for bedste mandlige hovedrolle i I Know This Much Is True, Yahya Abdul-Mateen II for bedste mandlige birolle i Watchmen og Uzo Aduba for bedste kvindelige birolle i Mrs. America.

John Oliver kunne for femte år i træk hive en Emmy hjem i kategorien bedste Variety Talk Series for Last Week Tonight with John Oliver.

HBO Nordic-vinderne

 • Watchmen: 11
 • Succession: 7
 • Last Week Tonight with John Oliver: 4
 • Euphoria: 3
 • The Handmaid
 • s Tale: 1
 • Insecure: 1
 • Mrs. America: 1
 • Bad Education: 1
 • I Know This Much Is True: 1
 • Rick And Morty: 1
 • Vikings: 1
 • We are the dream: The Kids of the Oakland MLK Oratorial Fest: 1
 • The Apollo: 1

  Listen tæller også Creative Arts Emmy-priserne.

  Schitt's Creek vandt
  ni Emmy-priser

  Også C More komedieserien Schitt's Creek blev en stor vinder ved årets Emmy Awards.

  Serien snuppede nemlig alle priserne i komediekategorierne og vandt i alt ni priser – heriblandt for bedste komedieserie, bedste hoved- og biroller samt instruktør. Den prisbelønnede 6. sæson kan sammen med de fem øvrige ses herhjemme på C More.

  Fakta om Emmy Awards da.wikipedia.org.


  Gå tilbage

 • Emmy Awards er tv-verdenens svar på Oscar-uddelingen. Priserne uddeles i mange forskellige kategorier inden for tv-produktion – inklusive underholdning, nyheder, dokumentarer og sportsprogrammer. Netop denne store spændvidde gør at priserne uddeles inden for specifikke områder, hvilket betyder at der afholdes flere uddelingsceremonier i løbet af året. Klik for større billede

  > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg
  Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg