Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Syddansk Musikkonservatorium
Tirsdag den 27. oktober 2020
Rektor har fået
sin egen stilling...
Stillingen som rektor for Syddansk Musikkonservatorium blev opslået i sensommeren 2020, og et enigt ansættelsesudvalg har nu indstillet Claus Skjold Larsen til at fortsætte på posten som rektor for Syddansk Musikkonservatorium.

Jobbene som rektor på statens kunstskoler er åremålsansættelser, og den enkelte rektor må derfor med jævne mellemrum genansøge sin stilling. Det gav f.eks. min bror Poul Nesgaard 21 år som rektor for Den Danske Filmskole (hvorefter det hele endte i kaos!). Og nu har Claus Skjold Larsen gensøgt sin stilling som rektor for Syddansk Musikkonservatorium.

– Vi kender Claus Skjold Larsen som en dygtig og kompetent leder, og hans motivation for fortsat at udvikle og styrke Syddansk Musikkonservatorium som uddannelses-, viden- og kulturinstitution er i top, siger kulturminister Joy Mogensen.

Claus Skjold Larsen er – ikke overraskende – glad for den beslutning:

– Det er et stort privilegium at få lov til at fortsætte samarbejdet med studerende, medarbejdere og musikliv om at udvikle og tilpasse konservatorieuddannelserne på Syddansk Musikkonservatorium. Det er min overbevisning, at en stadigt mere kompleks verden simpelthen kalder på mere musikalitet, og jeg tror på, at de kunstneriske uddannelsesinstitutioner kan være med til at stimulere, motivere og servicere Danmark som musikalsk samfund.

Kongelige Danske
Musikkonservatorium

Claus Skjold Larsen er uddannet på det Kongelige Danske Musikkonservatorium som orkestermusiker med hovedfaget tenorbasun, og han er efteruddannet inden for ledelse. Han blev ansat som rektor for Syddansk Musikkonservatorium i 2012 efter at have været orkesterchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og højskoleforstander.

Claus Skjold Larsen har siden 2012 arbejdet på at tegne konservatoriets profil og på at styrke og forene en uddannelsesinstitution, der er geografisk opdelt i henholdsvis Odense og Esbjerg. Claus Skjold Larsen er desuden formand for bestyrelsen i Sangens Hus, og næstformand i bestyrelsen for Løgumkloster Kirkemusikskole.

Af Finn Nesgaard


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg