Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Kulturaktører kæmper mod mørket
Søndag den 6. december 2020
Nu er der julelys i parken
Kildeparken i Aalborg er stedet for en særlig oplevelse i december med lyssætning af træer, parksøen, alléer og bygninger. "Lys i Mørket" er skabt i et samarbejde mellem Aalborg Karneval og Aalborg Kongres & Kultur Center. Aktørerne ser årets opsætning som startskuddet til en årlig december lysfestival i Aalborg.

Dagene bliver mørkere og mørkere, og 2020 har også i overført betydning været et mørkt år for kultur- og oplevelsesbranchen.

Både foreningen Aalborg Karneval og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har været hårdt ramt af Corona-krisen og måtte med stor ærgrelse aflyse det seneste samarbejde, Horror Night, hvor ca. 2000 gæster havde købt billet til et nyt spøgelseshus i det store kulturhus.

– Hele AKKC havde glædet sig til at se huset folde sig ud i det nye samarbejde med Aalborg Karneval til Horror Night, siger AKKC-direktør Nicolaj Holm. – Men ak og ve – igen var Coronaen den skjulte modarrangør! Derfor var vi heller ikke et sekund i tvivl, da de kreative hjerner fra Aalborg Karneval kom med forslaget om Lys i Mørket. Genialt i en mørketid, og sammen har vi på rekordtid skabt en ny Aalborg-begivenhed.

Kreativt samarbejde

Årets aflysninger hos de to kulturinstitutioner har ikke taget modet fra dem og slet ikke sat det kreative samarbejde i stå. Og med dette fælles projekt håber parterne, at de kan skabe lidt lys og glæde i en mørk tid.

– Vi kunne ikke gå ud af 2020 uden at sætte vores præg på det ved at give byens borgere en smuk oplevelse, siger Sjaja Haddadi, som er sekretariatsleder hos Aalborg Karneval. – Vi har alle et ansvar for at hjælpe hinanden igennem en svær tid og "Lys i Mørket" blev bogstavelig talt Aalborg Karnevals bidrag.

Hjælp fra sponsorer

Aalborg Karneval og AKKC har med hjælp fra sponsorer og ved egen indsats sat farvet lys i træerne og ved søen i Kildeparken samt på bygningerne. Lyset er tændt hele december, så der er god mulighed for at gå en morgen- eller aftentur i Kildeparken og nyde det smukke lys.

– Projektet var oplagt, for det er det mest corona-neutrale vi kunne finde på. Og vi har jo altid drømt om at lave noget smukt med lys i Kildeparken, for det er nærmest vores andet hjem! Dette bliver startskuddet til en årlig lysfestival i december, og vi håber, at hele byen vil lege med, siger en juleglad Sjaja Haddadi.

Julemusik og levende lys

Ud over "Lys i Mørket" kan man også hele december glæde sig over julemusik fra "De Syngende Træer", for 60 af træerne i Kildeparken er omdannet til syngende juletræer. Og hver søndag i advent ved skumringstid tænder Aalborg Kommunes Park & Natur forvaltning 300-400 levende lys i området omkring De Syngende Træer.


Gå tilbage

– Vi kunne ikke gå ud af 2020 uden at sætte vores præg på det ved at give byens borgere en smuk oplevelse, siger Sjaja Haddadi, som er sekretariatsleder hos Aalborg Karneval. – "Lys i Mørket" blev bogstavelig talt Aalborg Karnevals bidrag. Klik for større billede

hver søndag i advent ved skumringstid tænder Aalborg Kommunes Park & Natur forvaltning 300-400 levende lys i området omkring De Syngende Træer... Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg